Danas počinje Nedjelja zdravlja

Danas počinje Nedjelja zdravlja   Medjunarodnim danom borbe protiv alkoholizma NVO CAZAS započinje i „Nedjelju zdravlja“ koja se obilježava pod sloganom „Odlijepi stigmu, zalijepi razumijevanje!“. Podaci Svjetske zdravstvene organizacije pokazuju da će se svaka četvrta osoba jednom tokom života suočiti sa izazovima iz domena mentalnog zdravlja, pa će u skladu sa tim fokus Nedjelje zdravlja […]

Danas počinje Nedjelja zdravlja

 

Medjunarodnim danom borbe protiv alkoholizma NVO CAZAS započinje i „Nedjelju zdravlja“ koja se obilježava pod sloganom „Odlijepi stigmu, zalijepi razumijevanje!“. Podaci Svjetske zdravstvene organizacije pokazuju da će se svaka četvrta osoba jednom tokom života suočiti sa izazovima iz domena mentalnog zdravlja, pa će u skladu sa tim fokus Nedjelje zdravlja biti na promociji mentalnog zdravlja, borbu protiv stigme osoba sa mentalnim izazovima kao i podizanje svijesti o istim.

 

Nedjelja zdravlja traje do 7. aprila i obuhvata aktivnosti koje će obilježiti i 2. april – Dan osoba sa autizmom, 4. april – Dan studenata kao i 6. april – Dan fizičke aktivnosti.  Zaključna aktivnost Nedjelje zdravlja biće organizovana sedmog aprila na Dan zdravlja kada će se fokus biti na promociji dostupnih servisa za brigu o zdravlju kao i informativnim i edukativnim aktivnostima u zajednici.  Kroz organizaciju predavanja, radionica, javnih časova, objava zdravstveno informativnog sadržaja, info štandova i drugih akcija na terenu, građani i građanke će tokom svih sedam dana imati priliku da  se informišu o raznim javno zdravstvenim oblastima.

 

O detaljnom rasporedu aktivnosti i događaja građani i građanke mogu se informisati putem sajta www.cazas.org kao i putem naloga NVO CAZAS na društvenim mrežama.

 

 

 

Za sve dodatne informacije u vezi sa nedjeljom zdravlja tim CAZAS-a dostupan je putem maila nina.golubovic@cazas.org kao i putem teleofna 067602345.