CAZAS donirao podgoričkom Domu zdravlja brze antigenske testove

Podgorica, PR pres servis – Nevladina organizacija (NVO) CAZAS donirala je Domu zdravlja Podgorica pet hiljada brzih antigenskih testova, čija je vrijednost 21 hiljada dolara, u cilju bolje zdravstvene zaštite građana u vrijeme epidemije koronavirusa.

Programska direktorica NVO CAZAS, Sanja Šišović podsjetila je da ta organizacija više od 20 godina radi u oblasti javnog zdravlja, navodeći da današnja donacija predstavlja dobrinos zdravstvenom sistemu u borbi protiv koronavirusa.

„Ovo je samo još jedan od mehanizama da nastavimo saradnju sa Domom zdravlja Podgorica. Zadovoljstvo mi je što danas imamo priliku da osim uručenja donacije, razmijenimo iskustva o nekim stvarima koje se trebaju nastaviti i koje je potrebno unaprijediti“, istakla je Šišović.

Poručila je građanima da se vakcinišu, ističući da je to rješenje ka konačnom izlasku iz pandemije koronavirusa.

Direktor Doma zdravlja Podgorica, Danilo Jokić, kazao je da ta zdravstvena ustanova tradicionalno baštini dobru saradnju sa nevladinim sektorom.

„Želim da posebno istaknem dobru saradnju sa nevladinom organizacijom CAZAS. Donacija CAZAS-a u vidu pet hiljada brzih antigenskih testova, koji mnogo znače za Dom zdravlja, a posebno za građane Podgorice, predstavlja vid visokog niova saradnje, koja traje dugi niz godina“, rekao je Jokić.

Istakao je da građani moraju da razumiju da je ova donacija koja je veoma vrijedna i skupa mogla je da bude upotrijebljena i na neke druge segmente zdravstvene zaštite, ali da COVID infekcija i dalje traje.

„Zbog toga apelujem na građane da se vakcinišu, da imamo što više vakcinisanih, jer će onda naše kolege iz CAZAS-a sredstva usmjeravati prema nekim segmentima koji su takođe neophodni za bolju zaštitu građana Podgorice. Vjerujem da će u budućem vremenu na više projekata biti zajednička saradnja“, kazao je Jokić.

Ukupna vrijednost donacije je 21 hiljada dolara i obezbijeđena je u saradnji sa Alijansom za javno zdravlje iz Ukrajine i Globalnim fondom za borbu protiv HIV-a, AIDS-a, tuberkuloze i malarije.