Vujačić: Zaraženi smo ja i tri sina, bojim se i za oca

Podgoričanin Dragi Vujačić obavijestio je građane putem društvene mreže Facebook, da su osim njegove supruge na koronavirus pozitivni on i njegova tri sina.

“To smo i očekivali. Tako da mi upadamo u onih osam. Bolje smo svi. Zapravo ja još vučem laringijalni kašalj i blagi bol u grlu, a najstariji sin temperaturu. Ostali su ok”, naveo je Vujačić.

Sa njima živi i njegov otac, koga su pokušali, kako kaže, koliko toliko da izoluju.

“On nema simptome, tako da ga nisu testirali. Za njega najviše brinem. Ima 91 godinu. Nama ostalima je ovo lako palo. Do sada. Da nismo znali da je korona u pitanju mislili bi da je grip i to ne neki od najjačih koje pamtimo. Ja imam 55 godina i očekivao sam teže simptome”, naveo je Vujičić.

Jeftine karte Rayanaira u oktobru su se ukazale kao idealna prilika da supruga i on, putovanjem u Barselonu proslave srebrnu svadbu.

“Na dan leta već je bilo aktuelno žarište u sjevernoj Italiji. Razmišljali smo. Španija je bila čista. Poći u Barcelonu je bilo kao poći u Crnu Goru. Po dolasku u Kataloniju uz šetnje po divnom gradu pratili smo situaciju u svijetu. Virus se rapidno prenosio. Nakon nekoliko dana, pojavljuje se veliki broj oboljelih u Madridu. Ipak na dan povratka u Crnu Goru, osim nekoliko slučajeva po selima u Kataloniji, Barselona je bila još uvjek čista. Bez ijednog zvanično oboljelog”, priča Vujačić.

Taj dan crnogorske Vlada je zabranila sve letove iz Španije.

“Da smo doletjeli normalno Rayanairom u Crnu Goru možda bi nas smjestili u karantin. Ne znam da li smo ih tada imali i da li su bili funkcionalni. Ovako smo se snalazili kako znamo. Kao i mnogi drugi sa našeg ali i drugih letova. Odabrali smo opciju Atina – Tirana, pa drumom. Tada još nisu postojali nikakvi formulari za popunjavanje na granici, uputstva ili slično”, tvrdi Vujačić.

Njegova supruga je već sjutra dobila temperaturu i oni su, za svaki slučaj, odmah stupili u kontakt za Centrom za epidemiologiju.

“Od tada smo postupali po njihovim instrukcijama. Da li bi sve ovo ponovili da smo znali, naravno da ne. Glupo je i pričati. Da li je bilo još zaraženih povratnika koii se nisu prijavili, ne znam. Previse je DA LI u svemu tome. Neću više da vas zamaram sa ovim. Samo povremeno ću vas obavještavati o našem stanju. Čisto da sa vama podijelim iskustva”, kazao je Vujačić.

Izvor: CDM