KCCG I UNIVERZITETSKI KLNIČKI CENTAR –TUZLA POTISALI SPORAZUM O SARADNJI

Delegacija Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) iz Tuzle, koju je predvodio generalni direktor prof. dr Nesad Hotić boravila je u dvodnevnoj posjeti Klničkom centru Crne Gore.

Prof. dr Hotića, prof. dr Seada Ahmetagića, načelnika Infektivne klinike UKC-a, mr. ph Daria Nenadia, direktora Abbvie za BIH i Crnu Goru i dr. sc. med. Almira Zlatanovića – medicinskog savjetnika za ADRIA regiju primila je juče doc. dr Snežana Raspopović, medicinska direktorica KCCG u prisustvu glavne sestre KCCG Dragice Dobrović i infektologa dr Dobrile Nikčević, direktorice Klinike za infektivne bolesti KCCG i dr Brankice Dupanović, mr sc. med.

Cilj sastanka je uspostavljanje saradnje između dvije ustanove, edukacija zdravstvenih radnika i unapređenje zdravstvene zaštite stanovništva. Sastanak je podrzala farmaceutska kompanija Abbvie.

Nakon razmjene iskustava, gosti su obišli KCCG. Obje strane su iskazale interesovanje za uspostavljanje saradnje i tim povodom su danas direktorka KCCG Zorica Kovačević i generalni direktor UKC prof. dr Nesad Hotić potpisali Sporazum o uspostavljanju međusobne saradnje u svrhu generalnog unapređenja medicinske njege i poboljšanja kvaliteta u pružanju zdravstvenih usluga pacijentima uz poštovanje najviših moralnih i etičkih standarda.

rsz 11 1

Predmet Sporazuma je poslovno tehnička saradnja koja podrazumijeva razmjenu medicisnkog osoblja u svrhu različitih oblika praktične obuke, uključujući specijalističko i subspecijalističko stručno usavršavanje, kao i neformalne obuke koje imaju za cilj ovladavanje određenim medicinskim vještinama.

Sporazum, takođe, podrazumijeva i zajedničke edukacije, treninge, istraživačke projekte, razmjenu informacija, terapije i terapijskih protokola, međusobnu podršku i saradnju u pripremi i realizaciji drugih projekata kao i aktivnosti prema drugim partnerima i izvorima finansiranja, uključujući fondove Evropske unije, i dr.

Foto: KCCG