NVO aktivne u oblastima zdravlja uspješno završile trening o monitoringu zakona i politika

U hotelu Palas u Petrovcu, 17. i 18. marta održan je trening o monitoringu implementacije zakona i politika u oblasti zdravstva.

Trening: „Monitoring implementacije zakona i politka u oblasti zdravstva“ aktivnost je projekta #HealthUP koji sprovode CAZAS, SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja Podgorica i Udruženje Roditelji, a podržava Delegacija Evropske unije kroz „Civil Society Facility Montenegro Programme IPA 2014 u Crnoj Gori.

Trening je bio namjenjen organizacijama koje su članice HealthUP koalicije i ostalim organizacijama koje se bave oblašću zdravstva u Crnoj Gori.

Monitoring implementacije zakona i politika je sistemsko i kontinuirano prikupljanje podataka kako bi se stekao uvid u stanje određene politike u datom trenutku u odnosu na zacrtane ciljeve i rezultate. Učesnici su na treningu učili o monitoringu “korak po korak”, a zatim su imali priliku da kroz praktični rad primijene naučeno, te da vide kako u stvarnosti izgleda proces monitoringa.

Organizacije su kroz rad u grupama birale zakone i politike koje su za njih i njihove ciljne grupe značajni, pa su uz podršku trenerica, koje su dugogodišnje ekspertkinje u ovoj oblasti, uspjeli da razviju nacrt monitoring izvještaja.

Kompletnu galeriju sa treninga možete pogledati u nastavku.

{gallery}monitoring{/gallery}