DZ Podgorica obilježio 90 godina postojanja

Dom zdravlja Podgorica obilježio je u petak, 23.12. 2017.godine 90 godina postojanja.

Povodom ovog velikog i veoma značajnog jubileja, kako za Dom zdravlja Podgorica, tako i za cjelokupni zdravstveni sistem, organizovana je prigodna svečanost kojoj su prisustvovali ministar zdravlja dr Kenan Hrapović, sa sardanicima, direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Sead Čirgić, direktor Instituta za javno zdravlje doc.dr Boban Mugoša, zatim predstavnici domova zdravlja iz Tuzle i Skoplja, kao i menadžment i zaposleni Doma zdravlja Podgorica i brojni gosti.

Pozdravljajući prisutne direktor Doma zdravlja Podgorica, dr Nebojša Kavarić je kazao da je proteklo devet decenija punih entuzijazma, posvećenosti, napornog rada generacija zdravstvenih radnika, koje su gradile zdravstvenu službu i svoje znanje, umijeće i humanost, nesebično davali stanovnicima sa ovog područja, ali i šire.

“Svi oni dali su izuzetno veliki doprinos u razvoju medicinske struke i nauke u Crnoj Gori, a Dom zdravlja Podgorica, kakav je danas, ovjenčan brojnim nagradama, samo je rezultat 90 godina rada brojnih profesionalaca, naučnika i rukovodioca naše ustanove. Dom zdravlja Podgorica se izgradio u savremenu zdravstvenu ustanovu, koja, u skladu sa najnovijim medicinskim trendovima i doktrinama pruža visok nivo zdravstvenih usluga. To potvrđuje poštovanje i povjerenje preko 230 hiljada građana, što nam je najveće priznanje i podstrek da nastavimo da radimo na podizanju kvaliteta zdravstvene zaštite” istakao je dr Kavarić.

On je poručio da će i ubuduće nastaviti da brinu o zdravlju građana Glavnog grada i da se zalažu za dostojanstvo i zaštitu profesionalnih načela medicinske struke.

Tradicionalno, povodom jubileja Doma zdravlja i ove godine uručene su nagrade zaposlenima i organizacionim cjelinama, koji su tokom 2017.godine postigli najzapaženije rezutate i svojim radom doprinijeli unaprjeđenju zdravstvene zaštite na nivou ustanove. Takođe, priređen je i svečani ispraćaj kolega koji idu u zasluženu penziju.

Priznanje za najboljeg doktora u 2017. godini dobio je dobio dr Novak Praščević, zatim medicinska sestra Branka Mudreša, najbolja organizaciona cjelina je Ekonomsko- finansijski sektor, a najbolji nemedicinski radnik Dragan Gluščević, dok je partner godine kompanija UNIPROM.

 

Foto: DZ Podgorica