KCCG rekonstruisao dva lifta u glavnoj zgardi

Klinički centar Crne Gore završio je rekonstrukciju dva od četiri lifta u glavnoj zgradi. Projekat je koštao 140.000,00€ a realizovan je zahvaljujući donaciji kompanije „Bemax“ iz Podgorice i preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ takođe iz Podgorice.

Izvođač radova odabran je putem javnog tendera. Rekonstrukcija je započeta 16. avgusta, završena 09. oktobra, a novi liftovi su predati na upotrebu 17. oktobra 2017. godine.

Ovim povodom je direktorka KCCG Zorica Kovačević, uz prisustvo medicinskog direktora doc. dr Snežane Raspopović, presjednika Odbora direktora KCCG dr Jevta Erakovića i prof. dr Ranka Lazovića primila izvršnog direktora kompanije „Bemax“ Veselina Kovačevića i Mladenu Nikčević i direktora preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Vladana Vučelića.

Nakon obilaska novih liftova direktorka Kovačević je donatorima uručila zahvalnice.

„Čini mi posebno zadovoljstvo što smo realizovali ovaj projekat jer je ovo prva rekonstrukcija liftova od izgradnje glavne zgrade koja je predata na upotrebu 19. decembra, daleke, 1974. godine. Osim njihovog održavanja, do sada nije bilo većih ulaganja za rekonstrukciju liftova. Oni su neophodni u svakodnevnom funkcionisanju naše ustanove i veoma je značajno da su funkcionalni, sigurni i samim tim bezbjedni za zaposlene i pacijente“, kazala je direktorka Kovačević, najavljujući rekosntrukciju preostala dva lifta u glavnoj zgradi koja će započeti u ponedelja.

U cilju efikasnog funkcionisanja za vrijeme izvođenja radova na dva preostala lifta, i ovoga puta će biti definisan raspored korišćenja novih liftova, a njihovu upotrebu će nadgledati namjenski angažovan radnik Službe obezbjeđenja.

Direktorka je sa saradnicima i gostima obišla i odjeljenja koja su rekonstruisana tokom ove godine, a o čemu je javnost ranije obaviještena. Oni su iskazali zadovoljstvo na uslovima koji su obezbijeđeni na rekostruisanim odjeljenjima i najavili punu podršku menadžmentu u daljem radu.

rsz 1 9

Foto: KCCG