Centar za vaskularnu hirurgiju u novom ruhu

Menadžment Kliničkog centra Crne Gore sa uspjehom je završio još jedan projekat –rekonstrukciju Centra za vaskularnu hirurgiju Hirurške klinike.

Radovi su trajali oko mjesec i po dana. Započeti su sredinom avgusta, a završeni 26. septembra tekuće godine.

Izvršena je zamjena podova, mobilijara, bolničkih kreveta, kao i kompletan moleraj. Rekonstruisane su bolesničke sobe sa novim ugradnim plakarima, toaleti i tuš prostorije za pacijente i osoblje Centra za vaskularnu hirurgiju i Klinike za neurohirurgiju.

Takođe su rekonstruisane i pomoćne prostorije Centra za vaskularnu hirurgiju i Klinike za neurohirurgiju sa novim mobilijarom. Reparirana su i unutrašnja vrata bolesničkih soba, ambulante i sestrinske sobe i postavljene nove klime. Osim toga, rekonstruisan je i jedan ljekarski kabinet i ugrađena su nova ulazna vrata Centra.

Radovi su izvedeni zahvaljujući donacijama kao i dijelom iz sopstvenih sredstava KCCG, ukupne vrijednosti oko 60.000,0 €.

Rekonstrukciju su pomogli svojim donacijama “RUDNIK UGLJA” A.D. iz Pljevalja, “RUDO MONTENEGRO” D.O.O. iz Podgorice, “FAB LIVE” D.O.O. iz Podgorice, “VOLI TRADE” D.O.O. iz Podgorice, “VINER CO MONTENEGRO” iz Danilovgrada, “VUKOM MONTENEGRO” D.O.O. iz Podgorice, “LUTREX” D.O.O. iz Podgorice, “GRAND TRAVEL AGENCY” D.O.O iz Podgorice, MEDIA D.O.O., iz Podgorice i gđa Lidija Milović iz Podgorice.

Tim povodom je direktorka KCCG Zorica Kovačević sa saradnicima primila predstavnike kompanija sa najvećim učešćem u navedenom projektu, izvršnog direktora RUDNIKA UGLJA Slavoljuba Popadića, direktora kompanije “RUDO MONTENEGRO” Aleksandra Miranovića i direktora kompanije “FAB LIVE” Sretena Popovića.5 1

Zajedno su obišli rekonstruisani Centar, te im je tom prilikom direktorka Kovačević uručila zahalnice.

“Koristimo priliku da se najiskrenije zahvalimo, ne samo donatorima navedenog projekta, već i svim dobročiniteljima naše ustanove, uključujući realizovane projekte, kao i one koji će se u narednom periodu realizovati. Ovim aktivnostima KCCG dobija novi, savremeni izgled, pristojne uslove za boravak naših pacijenata, a osoblje kvalitetne uslove za rad.” rekla je Kovačević.

Foto: KCCG