NAJAVA: Roditeljki kutak o vakcinaciji

U četvrtak u roditeljskom kutku tema panel diskusije je imunizacija djece. 

Roditeljski kutak, koji udruženje Roditelji organizuje u Podgorici, ugostiće sjutra, 27. aprila od 18 sati epidemiologa Senada Begića iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore koji će sa roditeljima razgovarati o vakcinaciji.

Ovom temom ćemo se baviti u toku Evopske nedjelje imunizacije koja se obiljažava ove sedmice.

Vakcinacija je već neko vrijeme jedna od tema koja izaziva puno nedoumica i strahova roditelja, i otvara debate o tome da li je vakcina bezbjedna ili nije. Zato će Kutak biti prilika da roditelji u direktnom kontaktu sa ljekarima porazgovaraju u vezi sa svim nedoumicama i strahovima koje imaju.

Aprilsko okupljanje je i dio aktivnosti koje NVO Roditelji organizuje zajedno sa partnerima – CAZAS, i SOS telefonom za žene i djecu žrtve nasilja Podgorica u sklopu projekta “HealthUP”  koji je podržala Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori, a ima za cilj jačanje partnerskog dijaloga i saradnje između vladinog i nevladinog sektora u oblasti zdravstva. Cilj programa je da se dodatno osnaže i ojačaju organizacije civilnog društva kako bi sistem zdravstvene zaštite bio efikasniji i više okrenut potrebama pacijenata.

Kroz Roditeljski kutak roditelji mogu da dobiju infomacije o tome šta ih čeka u toku trudnoće, nakon rođenja bebe ali i u vezi sa dojenjem i rastom i razvojem djece.

Za učešće na panelu možete se prijaviti putem maila roditeljski.kutak@roditelji.me kao i putem telefona 020 22 10 00.