U 20 sati Prvi crnogorski teleton Podrži, Pobijedi

Prvi crnogorski teleton Podrži, Pobijedi za liječenje djece oboljele od karcinoma počinje danas u 20 časova, a emitovaće ga šest crnogorskih televizija.

Sav prikupljeni novac biće uplaćen fondaciji Budi human. Broj će u toku trajanja Teletona biti aktivan za pozive iz fiksne i mobilne mreže Telekoma, a biće otvoren i za pozive iz drugih mreža u Crnoj Gori.

Telekom je obezbijedio humanitarni broj 1511 za potrebe prvog crnogorskog Teletona, a pozivi se tarifiraju po cijeni od euro za svaki započeti minut. Telekom ne naplaćuje proviziju, a donatorska linija je oslobođena PDV-a.

Gotovo 100 poznatih – glumci, pjevači, sportisti, kao i predstavnici kompanija koje djeluju na teritoriji Crne Gore naći će se na okupu u srijedu od 20 sati sa zajedničkim ciljem. Oni će se javljati na donatorski broj 1511 i razgovarati sa svima koji budu pozivali. Razgovori su ograničeni na dva minuta, pa će građani na taj način donirati po dva eura. RTCG, 777, Atlas, Vijesti, Pink i Prva, istovremeno će prenositi Teleton na svojim kanalima.

Sav prikupljeni novac namijenjen je liječenju djece oboljele od karcinoma. Kao društveno odgovorna kompanija, hotel Regent Porto Montenegro iz Tivta priključio se ovoj humanoj inicijativi.

„Svi treba da pomognu na način na koji im priliči, a to je uradio i hotel Regent Porto Montenegro, koji je i ovoga puta pozitivno odgovorio na poziv humanitarne organizacije, te donirao određena novčana sredstva“- kazao je PR i marketing menadžer hotela Regent Porto Montenegro Milo Radonjić, i podsjetio da je za pobjede malih-velikih boraca potrebna podrška svih, i pozvao sve ljude dobre volje da se priključe akciji „Podrži, pobijedi“.

Vlada Crne Gore i Regionalni vodovod Crnogorsko primorje odlučili su juče da odustanu od ranije planiranog svečanog obilježavanja jubileja, desetogodišnjice donošenja Odluke o izgradnji Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje i da sa 4.000 eura predviđenih za proslavu, podrže akciju Prvi crnogorski Teleton. Danas se u svijetu obilježava Međunarodni dan djece oboljele od raka.