Novosti

Primjena Kodeksa o zabrani reklamiranja formula značajna za podršku dojenju

Adekvatna primjena Kodeksa, koji zabranjuje reklamiranje zamjena za majčino mlijeko u svim zdravstvenim ustanovama i od strane zdravstvenih radnika, od posebne je važnosti za dojenje i podsticanje na dojenje, zaključeno je na okruglom stolu koji je danas u Podgorici organizovao CAZAS zajedno sa partnerima SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja i uruženjem Roditelji.

Novi servis u KCCG: Građani potvrđuju ili otkazuju zakazane preglede

Crnogorski građani će od ponedjeljka moći jednostavno da potvrde ili otkažu zakazani pregled u Kliničkom centru Crne Gore. To im je omogućeno novim servisom koji je kreiran zato što prošle godine nije realizovano između 25 i 38 odsto zakazanih specijalističkih pregleda zbog nedolaska pacijenata.

U Kliničkom centru uskoro majke i bebe zajedno

Na Klinci za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Crne Gore za dva mjeseca bi trebalo da počne primjena Baby friendly programa odnosno od tada će bebe i majke biti svo vrijeme zajedno do izlaska iz porodlišta.

U Crnoj Gori je uobičajeno da se popije čašica više kada prilika to nalaže

Međutim, iz NVO sektora upozoravaju da konzumacija alkohola može postati ozbiljan problem, pogotovo kada su u pitanju djeca.

Dom zdravlja Podgorica i Institut za javno zdravlje obilježili Svjetski dan porodice

Sa stanovišta medicinske struke prepoznato je da nedakvatno funkcionisanje porodice predstavlja jedan od osnovnih uzroka poremećaja zdravlja njenih članova. Stoga je važan zadatak zdravstvenog sistema da, sa aspekta svojih ingerencija, obezbijedi kreiranje i realizaciju mjera i aktivnosti kojima se unapređuju svi aspekti porodičnog zdravlja.

KCCG I UNIVERZITETSKI KLNIČKI CENTAR –TUZLA POTISALI SPORAZUM O SARADNJI

Delegacija Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) iz Tuzle, koju je predvodio generalni direktor prof. dr Nesad Hotić boravila je u dvodnevnoj posjeti Klničkom centru Crne Gore.

Zatvoren podgorički kafić: Maloljetniku služili alkohol

Što se tiče maloljetnika, o događaju je obaviješten njegov roditelj.

Top Tweets

What are your #expectations for next #week? https://t.co/WvWbempLFb
U Brezni je upravo počeo naš #OnAct trening! https://t.co/QkjwLApYle
Ana Dautovic iz @UNICEFmne: "Regulacijom reklamiranja zamjenskog mlijeka se moze pozitivno uticati na ranu ishranu,… https://t.co/HNoaFPqH0f