Novosti

Ljekari odmah da prijave svaku sumnju na nasilje

Kada posumnjaju da je osoba žrtva nasilja ljekari treba odmah to da prijave nadležnim organima, poručeno je sa današnjeg okruglog stola Zaštita od porodičnog nasilja u sistemu zdravstva u Crnoj Gori.

OBAVJEŠTENJE ZA JAVNOST POVODOM OBILJEŽAVANJA SVJETSKOG DANA GLASA

U cilju podizanja svijesti građana o značaju zdravlja glasnih žica, a posebno ukazivanju na rizik za razvijanje raka grkljana, u svijetu se od 1999. godine 16. april obilježava kao Svjetski dan glasa.

Crna Gora četvrta u Evropi po broju gojazne djece

Procenat gojazne djece u Crnoj Gori je visok, a gojaznost uzima epidemiološke razmjere, saopšteno je na današnjoj nacionalnoj konferenciji „Gojaznost djece u Crnoj Gori, prilike i izazovi“.

Gojaznost djece u Crnoj Gori uzima epidemijske razmjere

Udruženje Roditelji, CAZAS i SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja Podgorica organizovali su danas panel diskusiju na temu “Ishrana djece u vremenu loših navika”, u prostorijama EU Info centra u Podgorici.

Danas počinje nedelja zdravlja

Povodom Svjetskog dana zdravlja, iz CAZAS-a podsjećaju na obaveze preuzete usvajanjem ciljeva održivog razvoja. U skladu sa globalnom temom, univerzalne zdravstvene zaštite pod sloganom “Zdravlje za sve” danas će zvanično početi nedjelja zdravlja koja će trajati do 15. aprila.

NAJAVA: Obilježavanja 7. aprila - Svjetskog dana zdravlja

Ministarstvo zdravlja, u saradnji sa Kancelarijom Svjetske zdravstvene organizacije, povodom 7. aprila – Svjetskog dana zdravlja, u četvratk, 05.04.2018.godine, u 10 sati, u hotelu Podgorica, organizuje Nacionalnu konferenciju pod nazivom: "Ulaganje u prevenciju: put boljeg zdravlja".

Alkohol u Crnoj Gori dostupan i jeftin. Potrebno poboljšati primjenu zakona

Više od polovine mladih od 15. do 24. godine probalo je alkohol u prethodnoj godini, a ukupan broj zavisnika od alkohola dostiže cifru od 30.000, pokazalo je istraživanje koje je sproveo Institut za javno zdravlje.

Top Tweets

Jelena Šofranac iz @CKCG_MRC : Važno je uvezivati sisteme davanja socijalnih i zdravstvenih usluga, naročito kad go… https://t.co/MP9u97ixVo
Prof. dr Vesna Miranović ispred @MinZdravlja : Ni u jednoj državi ne postoji bogati zdravstveni sistem. Naš sistem… https://t.co/JNDjAFYTcM
Mina Brajović iz @WHO kancelarije u #CG : Nivo privatnih plaćanja od 40% u zdravstvu, nije prihvatljiv, mora se rad… https://t.co/iHft8udejo